Translate

сряда, 9 август 2017 г.

Панакота с праскови


Този път успях и приготвих най-вкусната панакота.
Крема се получи повече от божествен, лек и ефирен.
Невероятен.


Показателно, е че свърши за няколко часа. В тези топли дни, си е абсолютно попадение.
Реших да се възползвам от сезона и да заложа на прасковите, имаме дръвче в градината и всичко се получи идеално, като финал на романтичен филм.


Необходими продукти:
за панакотата:
400 мл. сметана 30%
200 мл. прясно мляко
2 с.л. мед
50 гр. пудра захар
1 ванилия
10 гр. желатин

за крема от праскови:
4 бр. праскови
100 гр. пудра захар
10 гр. желатин
1 с.л. мед

Приготвяне:


Първо се приготвя основата от праскови. Тя се получава като първо обелите прасковите и ги нарежете на едри парчета. Поръсете ги с мед и пудрата захар, след това пасирайте. Получава се много ароматен плодов крем. Идва ред на желирането. Първо сложете желатина в около 20 мл. студена вода, когато набъбне го сложете в микровълновата за 10 секунди. Смесете желатина и плодовата смес. Напълнете купичките и ги сложете в хладилника, за да стегнат.


През това време направете крема на панакотата. В тенджера се смесват сметаната, млякото, меда и захарта. Добавете аромата. Пуснете котлона на по-ниска степен. Млечната смес, НЕ ТРЯБВА да завира. Махнете я от котлона, когато се е затоплила, но не завряла.
Направете желатина по същия начин, сложете го в малко вода, когато набъбне, го пуснете за 10 секунди в микровълновата. Смесете млечната течност и желатина. Оставете да се охлади. След това напълнете в купичките. Крема от праскови е стегнал добре.
Аз държах около 8 часа в хладилника.
Получи се Панакота с божествен вкус, докосващ всички сетива.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !